Black Leather Jacket : Alexander Van Der Wallen

Rondstruinend op Kamp Noord kom ik een oude bekende tegen, Alexander, frontman van black Leather Jacket,  en jurylid op kamp noord.

“Waardering krijgen voor je muziek is uiteindelijk waar je het voor doet.”

Hoe heb je de nieuwe lichting beleefd? wat vond je van de ervaring?

De nieuwe lichting was als een soort droom die uitkwam. Bij de preselectie vonden we het al een hele eer om daar bij te horen. Toen ik het telefoontje kreeg dat we bij de 8 finalisten zaten, stond ik toch wel even te bibberen op mijn benen. Zo’n kans krijg je maar 1 keer in je leven. Het leuke ook is dat we met z’n drieën volledig achter ons ingezonden nummer stonden. Al de publiciteit door de media en de airplay gaven ons een enorme boost als band. Waardering krijgen voor je muziek is uiteindelijk waar je het voor doet. De finaleweek was hectisch. twee keer naar studio brussel voor een live sessie en een interview, constant jezelf op de radio horen, het hield niet op. Vrijdag 3 februari was het dan finale in DE AB, de rocktempel van Belgie. Om daar zelf te staan is gewoonweg WAUW. De geluidskwaliteit, de professionaliteit, het hele gebeuren, tot slot de zalige show die we speelden, dat was de max.

Hoe zie je je muzikale toekomst? wat staat er op de planning?

Wel, de zomeragenda staat al goed gevuld en we zijn bereid om al onze vakantiedagen aan optreden te spenderen. Voor mij bestaat er geen betere zomer. Vanaf het najaar kunnen we hopelijk beginnen aan een debuut langspeel plaat. Nummers schrijven doen we tussendoor. We gaan niet een paar weken samenhokken om aan één stuk door te schrijven, ik denk dat dat bij ons ook niet werkt. Teveel nadenken daarover belemmert de creativiteit.

Wat zijn je voornaamste invloeden en idolen?

Invloeden van de muziek die ik nu speel bij Black Leather Jacket komen vooral uit de garage rock scene. Denk aan bands als bass drum of death, velvet underground, white stripes, black rebel motorcycle club, etc. Omdat ik die bands het meeste beluister komt mijn inspiratie dan ook van daar.

Heb je nog contact met Mathias van Garbage Dreams en Bleak? 

Mathias is een hele goede vriend van mij. Uiteraard heb ik er nog veel contact mee. Zijn keuze om te stoppen met Black Leather Jacket vond ik heel jammer, maar wel begrijpelijk. Hij wilde verder gaan met meer psychedelische muziek zoals zijn eigen band Garbage Dreams en shoegaze band Bleak. We gaan samen nog vaak naar shows omdat we ook wel veel dezelfde muziekinteresses hebben.

 
Wat doe je als je niet met muziek bezig bent?
Ik ben veel bezig met bewegend beeld, video’s maken en monteren en fotografie. Ik studeer zelf audiovisuele technieken/fotografie dus mijn schoolwerk houdt dat ook in. Ik werk zo onder de naam Barrels (te vinden op Facebook). Zo maakte ik een videoclip voor garbage dreams, aftermovies van festivals (commercieel & als toeschouwer) en ja, trouwfilms.

“beraadslagen met de andere juryleden geeft soms hevige discussies”

hoe verlopen de jurystemmingen in kamp noord?

De voorrondes zijn nu allemaal gedaan. Voor mij was op de avond zelf vaak al duidelijk wie door had gemogen. Maar ik moet natuurlijk beraadslagen met de andere juryleden en dat geeft soms hevige discussies. Het leuke dit jaar is dat er bands bij zijn waar ik nog nooit van gehoord had, en die bleken dan ook nog is heel sterk te zijn.
Bedankt ! 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *